Министарство просвете, науке и технолошког развоја, ЕУ у Србији и UNICEF Србија су удружили снаге да премосте дигитални јаз за неку од најугроженије деце у Србији кроз различите врсте подршке образовном систему.
  • 12000 деце ће имати користи од 2200 таблета и лаптопова који су набављени за школе и педагошке асистенте
  • Опрема је упућена у 174 школе у Србији од којих ће се у 30 школа формирати Библиотека дигиталних технологија



Стручно упутство за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у школи у школској 2020/21 можете преузети овде.

Опште препоруке за свакодневни пријем ученика из првог циклуса у целодневни боравак током нормализације услова током трајања епидемије

Продужени боравак Прве обреновачке основне школе почиње са радом у понедељак 11.маја 2020.године за ученике који су од септембра уписани у групе продуженог боравка. Према процени директора школе, а у односу на исказане потребе родитеља, уколико постоји процена да су поједини родитељи неоправдано пријавили своју децу за похађање целодневног боравка, директор ће тражити од родитеља доказ о ангажовању родитеља (потврда од стране послодавца која доказује да су оба родитеља/самохрани родитељ у радном односу и да није могуће да им се организује рад од куће.


Опширније...

Поштовани,


Као и претходних година, Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да спроведе завршни испит на крају основне школе, како би се ученицима обезбедило стицање сертификата о завршеној основној школи и омогућило спровођење законом регулисане процедуре уписа у средње школе. Имајући у виду актелну епидемиолошку ситуацију у земљи и мере које је донела Влада Републике Србије, одлука о времену и начину полагања завршног испита биће донета накнадно, по окончању забране кретања.

Опширније...