Министарство просвете,науке и технолошког развоја је изабрало нашу школу да у 2019/2020.години реализује пројекат једносменског рада са циљем пружања додатне образовно васпитне подршке у учењу и развоју ученика. Пилот пројекат се реализује у издвојеним одељењима у Кртинској и Уровцима.

У првом полугодишту се реализује драмска радионица "МОЈА ШКОЛА – МОЈА ПОЗОРНИЦА", која за циљ има развој креативности,подршку ученицима, подстицање личног, професионалног и социјалног развоја ученика, тимски рад и сарадња, школски етос, развијање и богаћење речника, упознавање са свимм аспектима сценског наступа, развијање вештине јавног наступа.

У другом полугодишту је планирана реализација радионице "НАРОДНА ТРАДИЦИЈА".

У оквиру сарадње Министарства просвете, науке и технолошког развоја и организације UNODC (Канцеларије Уједињених Нација за борбу против дроге и криминала) од септембра 2018/2019. школске године је укључено нових 10 школа, међу којима је од стране Сектора за основно образовање и васпитање предложена и Прва обреновачка основвна школа.

Програм се састоји од 40 радионица које покривају 7 значајних тема : тинеџејрско доба- пут адолесценције, стицање самопоуздања, управљање емоцијама, унапређење односа са вршњацима, јачање породичних односа. Здрави избори и циљеви здравог живота.

Програм је развијен од стране Lions Club Interenational Foundation и тренутно се спроводи у 100 земаља на свету. У региону се реализује у сарадњи са канцеларијом Уједињених нација за борбу против дроге и криминала UNODC и релевантним Министарствима.

Програм се реализује две године са ученицима два одељења шестог разреда.

Пројекта спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством омладине и спорта Републике Србије.

Циљ пројекта је успостављање одрживог и функционалног система професионалне оријентације у свим основним школама и канцеларијама за младе у Србији у периоду од 2011-2015. године. Ученици  седмог и осмог разреда би кроз радионице, посете експерата, реалне сусрете са светом занимања, упознали своје способности, склоности и нтересовања у односу на будуће занимање, и  што самосталније донели одлуку о избору своје будуће школе/занимања.

Током школске године ученици су могли да упознају карактеристике неких занимања, кроз посете експерата, археолог, хирург, туристички водич, доктор славистике, економиста...

У нашој школи је 2.3. 2013. одржан „ Сајам занимања“ у сарадњи са менторском школом „Живојин Перић“ из Стублина и О. Ш. „Јефимија“. На сајму су била представљена занимања у средњим стручним школама из Обреновца, Београда и Уба. Ученицима су се представиле Техничка школа Обреновац, Пољопривредно – хемијска школа Обреновац, Школа за дизајн текстила Вождовац, Школа за дизајн коже Савски венац, Грађевинска школа Звездара иТехничка школа „ Дрвоарт“ Стари град.

Група ученика осмог разреда у пратњи наставнице енглеског језика Јасмине Трнинић је посетила  Националну службу за запошљавање у Београду, где су ученици радили тест професионалних интересовања и обавили разговор са психологом, како би ускоро донели адекватну одлуку о избору средње школе

Пројекат "Зелена јабука", еколошки пројекат који ће ученици наше школе а пре свега чланови еколошке секције спроводити током ове школске 2011/2012. године, а завршна акција биће одржана у мају месецу, као завршна приредба где ће се приказати достигнућа и рад наших ученика и њихових наставника током овог пројекта. Уз сагласност свих обреновачких основних школа као и уз сарадњу Јавног предузећа за заштиту животне средине Обреновац ћемо све значајније датуме у вези са екологијом и очувањем животне средине обележити учествовањем наших ученика и пригодним акцијама ширити свест здравог живота не само у нашој школи него и у целој општини Обреновац.

Опширније...