Из извештаја о остваривању Годишњег плана рада

Прве обреновачке основне школе за школску

2013/2014. годину 

 

И поред проблема у раду  и без  сале за физичко васпитање, и у овој школској години имали смо захваљајући само ентузијазму и одговорном односу према професији, највећег дела колектива, изузетне резултате, на многим такмичењима ученика, од општинских, градских и републичких. Посебно треба нагласити успех ученика на републичким такмичењима.  На републичком такмичењу из хемије ученик осмог разреда Филип Матић освојио је другу награду, и поред тога што због поплаве није могао адекватно да се припрема за такмичење, па је самим тим овај резултат још значајнији, на републичком такмичењу из руског језика ученице осмог разред Данијела Драгутиновић и Дарја Риђошић освојиле су друго  место. Лазар Станаревић ученик шестог разреда на републичком такмичењу из физике освојио је другу награду, на републичком такмичењу из математике освојио је трећу награду и на републичком такмичењу из математике „Мислиша“ заузео је прво место. На међународно такмичење Нис олимпијада из руског језика пласирала се ученица осмог разреда Данијела Драгутиновић али због ванредних околности није учествовала на такмичењу. На           Нис олимпијади из хемије учествовао је ученик осмог разреда Филип Матић, заузео је шесто место идобио похвалу. Поред ових резултата на републичким такмичењима, велики број  ученика наше школе постигао  је изузетне резултате, били су прваци на општинским и градским такмичењима. Ученици наше школе истакли су се на многим ликовним и литерарним конкурсима где су освојили велики број награда.

`           У овој школској години, ученицима 8. разреда додељено је 3 диплома „Вук Караџић“ и 34 посебне дипломе.

У протеклој школској години веома значајан број ученика наше школе је био укључен у рад школских секција млађих и старијих разреда, спортских клубова, културно-уметничких друштава и секција Дома културе у Обреновцу. Планиране активности у оквиру секција које су радиле у школи, су ангажованим радом њихових  руководилаца и ученика успешно реализоване и достојно  репрезентоване. Посебно су се својим радом истакли чланови Креативне радионице која је са радом почела ове школске године.

Секције млађих и старијих разреда: фолклорна, драмска, музичка, рецитаторска, ликовна, спортска и друге, успешно су радиле током читаве године и свој рад су презентовале за Дан школе, Савиндана, пријем првака, новогодишњим прославама у колективу, на бројним конкурсима и такмичењима.

Ове школске године доста успешно је радила и Ученичка задруга. Организована је продаја ђачке штампе, школског прибора и додатне литературе. Организовано је и неколико продајних изложби радова чланова Ученичке задруге. Посетили су нас  чланови Ученичке задруге основне школе из Српског Милетића са својим наставницима и њима смо презентовали рад наше Ученичке задруге. Због ванредне ситуације није одржана републичка смотра Ученичких задруга Србије на којој је требало да учествујемо. Током поплаве која је задесила нашу школу уништен је већи део радова  и експоната Ученичке задруге.