Ликовна секција

Ликовна секција за млађе разреде (од првог до четвртог) се одржава сваке среде од 11:00 до 11:50 и од 17:00- 17:50. Задатак секције је да развија способност ученика за опажање облика, величина, боја, светлина и положаја облика у природи. на часовима ликовне секције се стварају услови да ученици на сваком часу у процесу реализације садржаја користе технике и средства ликовно -визуелног изражавања. Ова секција има задатак и да развија способност за препознавање традиционалне, модерне и савремене уметности. Руководилац Андријана Стевановић.

Ликовна секција за старије разреде (од петог до осмог) се одржава увек у међусмени од 12.45 до 13.30 часова. У њој учествују ученици који то желе и имају склоности ка уметности. Активности ликовне секције су различито усмерене:

  • да даровитим ученицима да могућност рада на неким додатним сликарским техникама које не могу да добију редовном наставом
  • у оквиру ње ученици сликају радове са којима учествују на различитим конкурсима и такмичењима
  • преко ове секције уз договор са управом школе организује се уређење школског простора, организују различите изложбе њихових радова поводом Дана школе, Нове године и других битних празника, како за колектив наше школе тако и шире за грађанство.

Чланови ликовне секције заједно са својим наставником често посећују значајна дешавања и изложбе у граду и такође активно учествују у њиховом стварању. Руководилац секције је Милан Милошевић професор ликовне културе.

У оквиру Дечје недеље под слоганом "Свако дете срећног лица чува једна породица" , расписан је ликовни конкурс на тему "Моја породица". Ученици су се као и обично одазвали великим бројем радова. Жири је имао тежак задатак да одабере најбоље радове. Захваљујемо се свим учесницима на вредном раду и залагању.

Награђени ликовни радови :

  1. место - Ања Братић I3 и Милица  Јовановић I2
  2. место - Мина Бачвански III1
  3. место - Маја Агочевић IV3

На ликовни конкурс поводом Дана школе пристигло је 35 радова. Стручни жири је изабрао и наградио следеће радове :

  • ПРВО МЕСТО МАЈА АГОЧЕВИЋ I-3
  • ДРУГО МЕСТО ТИЈАНА ЈОСИПОВИЋ III-2
  • ТРЕЋЕ МЕСТО АЊА РАДОСАВЉЕВИЋ III-2 И КСЕНИЈА БАТИЋ IV-2

Маја Агочевић, I-3


Тијана Јосиповић, III-2


Ања Радосављевић, III-2


Ксенија Батић, IV-2