Прва обреновачка основна школа је током овог периода учествовала у неколико великих хуманитарних подухвата у Обреновцу, прикупљао се новац за наше оболеле суграђане. Велики одзив и радника и ученика и њихових родитеља је током ових акција био велики, и сем што се оваквим начином развија и хумани део личности наше деце и читавог нашег друштва, прикупљено је заиста пуно средстава која су надамо се помогла онима којима је та помоћ била намењена.

У октобру је организована и акција месеца књиге, традиционално као и сваке године су замољени ученици и колеге који имају неке књиге да поклоне школској библиотеци да то могу урадити током овог месеца. Одзив је био заиста велики и велики број књига је наново обновио и оплеменио књижни фонд наше школске библиотеке.

У оквиру Светског дана без аутомобила у организацији општине Обреновац, наши ученици су узели учешће и имали запажен учинак. Иако пласман није био главни циљ овог такмичења, једно друго место у Спорој вожњи бицикла између препрека сигурно да ствара једну лепу слику ученика наше школе који се осим одазивања на оваква такмичења и показивања својих способности, прикажу и нашу школу у прелепом светлу освајањем неког од првих места.

Ученици осмог разреда су током октобра имали пробно тестирање на прошлогодишњим тестовима српског језика и математике, као вид припреме за завршни испит који ће имати у јуну месецу 2012. године којим завршавају осмогодишње школовање и стичу право да упишу даље средњу школу за коју имају довољан број бодова.