Ани Петровић (VIII2), на недавно одржаном Међународном сајму књига у Београду, уручене су две награде домаћих издавача. Од једног издавача добила је Годишњак „Сунцокрети“, у којем су, штампане чак четири њене песме, затим Повељу о номинацији радова за академију „САРАДНИЦИ СУНЦА“, чији је председник Љубивоје Ршумовић, као и његову најновију збирку песама.


Од стране другог издавача награђена је едицијом „НЕБЕСКЕ КОЧИЈЕ“, признањем и Плакетом за стваралаштво.

Председник жирија за доделу награда у оба случаја био је Љубивоје Ршумовић, наш познати књижевник, што даје већу важност свему, али и одговорност. Наш цењени дечији писац је веома похвалио Анин рад и умеће у стварању стихова.

Нарочито морам истаћи да је Ани додељена још једна врло значајна награда страног излагача и то на Међународном сајму књига у Франкфурту, у Немачкој, који је одржан недељу дана пре Сајма књига у Београду, а који је један од највећих сајмова те врсте у свету. Њене песме штампане су у двојезичном Зборнику „Језик као отаџбина“. Овај Зборник уручен је мени на Књижевном сусрету, уприличеном у Театру „Лево“ након завршетка Сајма књига, у Београду.

Изузетно сам поносна на Ану, што је не само на Сајму књига, већ и у овој години, и то за кратко време, добила приличан број награда и признања за своје стихове. Наиме, њене песме штампане су у значајним међународним и домаћим зборницима, едицијама и објављиване у дневном листу „Политика“, часописима за децу и другим књигама.

Нела Лековић, ментор и професор