Poseta

Учешће Прве обреновачке основне школе у пројекту „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу- ДИЛС“, Министарства просвете, науке и технолошког развоја током школске 2011-2012 године , који се финансирао из кредита Светске банке и интересовање за његову реализацију било је повод  за посету представника Светске банке и и пројекта ДИЛС нашој школи 11. Јула 2013. године.

Стручњаци Светске банке Lingzhi Xu, Keiko Inoue, Ana Holt, Никола Керлета и Марија Аћимовић и представници ДИЛС пројекта са координаторком Борисавом Максимовић су разговарали са психолошко-педагошком службом школе Јасмином Ђурђевић и Миленом Ергарац, управом школе Биљаном Десанчић и Сањом Чолић и наставницима Матић Зораном и Нејковић Миодрагом о имплементацији пројекта у којима смо учествовали и активностима Прве обреновачке основне школе.

У току посете представници Светске банке и ДИЛС пројекта су обишли просторије школе,представили смо им продукте рада секција, а наша школа је једна од шест институција на нивоу Србије у коју би Светска банка уложила средства за обнову и реконструкцију мокрих чворова.

Циљ пројекта наше школе под називом "СТВАРАЈУЋИ УЧИМО" је био развој и унапређење ваннаставних активности, са посебним акцентом на укључивање деце са тешкоћама у учењу и развоју у секције. У оквиру пројекта унапредили смо постојеће секције у школи, оплеменили их новим наставним средствима, али и увели једну сасвим нову, креативну СТВАРАЛАЧКУ СЕКЦИЈУ. У оквиру Стваралачке секције планиране су и реализоване активности као што су бојење и цртање на,стаклу, вајање, израда предмета и накита од глинамола, беолина, израда честитки, као и други уметнички и ликовни изрази. Наставни кадар наше школе, је прошао кроз адекватну обуку за рад у креативној радионици, а реализоване  су и различите обуке и предавања ,вајара, сликара , дефектолога... Сви ученици су имали  прилику да се укључе у рад секција и да испоље своје способности и креативност. Све активности су пратиле адекватне изложбе, приредбе и друге манифестације у школи, али и у локалној средини.

Развојним планом школе је предвиђено да наставимо са унапређивањем рада секција и ваннаставних активности, кроз укључивање Ученичке задруге, Ученичког парламента и свих заинтересованих  ученика .

Фотографије са ове посете можете погледати овде.