Некада, у стара времена, на тргове се одлазило да би се огласило нешто важно. У тим добрим, давним временима, стварала се и развијала наша школа.

Зато смо се и упутили ка градском Тргу, да поносно објавимо, да смо на прагу значајног јубилеја. Дефилe ученика са својим учитељима и наставницима, прошао је улицама Обреновца, уочи Крстовдана, а са капија и прозора су нас поздрављали суграђани, задовољни призором на улици.

Наша школа траје дуго, дуго. Одолевала је искушењима времена, издржала многе ратове. Знала је под своје окриље да прими и сакрије и рањенике и ратнике у протекла, скоро, два века, али и да изнедри најуспешније лекаре, професоре, занатлије, спортисте, сликаре.

Поштовање дугујемо свим некадашњим ученицима и наставницима овога времена, а још више прошлог, јер су нам у наслеђе оставили тежак задатак, да ову школу,која је капија Обреновца, симбол образовања, поносно чувамо, негујемо њену традицију и исто тако предамо својим покољењима.

Кроз прошла времена, генерације су учене да поштују школу, оне који су их описменили и у њих уложили своја знања и искуства. Тако је и сада, времена и вредности су се промениле, али та лекција, важи и данас, а ако будемо успешни у својим предавањима, важиће и за будућа времена.

Да, драги, Обреновчани, свако време рађа и гаји своје хероје, а ово је наше време. Зато, чувајмо своју традицију, град, школу, а наши преци нам шаљу своје благослове.

Биљана Десанчић, в.д. директора
Фотографије са дефиле ученика можете погледати овде.
Видео снимак дефила можете погледати овде.