Прва обреновачка основна школа је имала част да у години када обележава 190.година постојања је посети министар спорта Вања Удовичић. Министар је у свечаној сали Прве обреновачке основне школе разговарао са ученицима,  и представницима општине о пројектима и програмима које општина Обреновац спороводи у области спорта и здравља.

Vanja Udovicic

Након разговора са ученицима, министар је обишао градилиште на којем се гради фискултурна сала коју ће Прва обреновачка основна школа добити следеће године.

Драго ми је да сам данас био у могућности да обиђем школу која слави 190 година постојања и школу у којој је и Десанка Максимовић радила. Таква образовна институција треба да предњачи са оваквим пројектом и да да пример и осталим градовима и општинама у Србији. Спорт је предуслов за здравље нације, а целокупна Европа се сусреће са озбиљним социјалним проблемима, са насиљем, злоупотребом дрога и свим оним што носи модернизација. Акције које спроводи општина Обреновац су супротност свему томе. Као што је председник општине рекао, важно је да један фудбалски клуб да 5 репрезентативаца, али још важније је радити на едукацији саме деце и њихових родитеља. Овакве акције треба да буду пример свим осталим градовима и општинама и ми ћемо их наравно подржавати. Општина Обреновац помаже родитељима са бесплатним зимовањем и летовањем за сву децу и то је нешто чему треба да тежи цела земља – закључио је Удовичић


Фотографије можете погледати овде.