Svetosavska akademija 2014

У оквиру прославе 190. година постојања и рада Прве обреновачке основне школе 22. јануара 2014. године у свечаној сали школе одржано је Српско-руско поетско вече. Програм су спремили ученици са наставником руског језика, а у сарадњи са Центром за очување традиције и културе термоелектране „Никола Тесла“.

Српско-руској поетској вечери, поред многих гостију, ученика и наставника школе, присуствовала је и Олга Татарченкова из Одсека за културну сарадњу амбасаде Руске Федерације.

Књижевно вече одржано је 23. јануара 2014. године  у свечаној сали школе где су, писци Весна Алексић и Владимир Андрић, бивши ученици наше школе, говорили о данима проведеним у овој школи.

У просторијама Спортско културног центра је, 24. јануара 2014. године, отворена изложба радова ликовних уметника бивших ученика и наставника школе, а у позоришној сали је одржана ђачка приредба .

У холу школе је 27. јануара 2014. године свечано исечен славски колач и подељене награде најуспешнијим ученицима на светосавским такмичењима.

Fotografije sa ovih desavanja mozete pronaci u Foto galeriji
Video snimke sa ovih desavanja mozete pronaci u Video galeriji