У четвртак, 23. 10. 2014. године  у Првој обреновачкој основној  школи је одржана свечаност поводом завршетка радова  на реновирању  нове зграде и зграде из 1930. године.

Наш прослављени кошаркаш Владе Дивац, градоначелник Београда Синиша Мали, министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић и вршилац дужности директора Прве обреновачке основне школе Сања Чолић,  открили су таблу са именима донатора заслужних за обнављање Прве обреновачке основне школе оштећене  током  мајских поплава. Свечаности поводом завршетка радова присуствовали су и представници донатора, фондације "Ана и Владе Дивац" и локалне самоуправе. Гости су обишли реновиране школске учионице након чега су присуствовали свечаној приредби ученика наше школе.

Средства за обнову старог дела школе обезбедила је фондација "Ана и Владе Дивац" кроз програм Пољске развојне сарадње, Министарство спољних послова Републике Пољске и Пољске Хуманитарне Акције. Нови део зграде обновљен је донацијом немачке компаније TimoCom и немачког транспортног удружења.

Владе Дивац је изјавио да је пресрећан што је окупио тим који је показао да се заједничким снагама може доћи до правих резултата. Поручио је ученицима да уживају и да сутра и они буду неко ко ће помагати другима. Изјавио је да неће стати у пружању помоћи и истакао да они мало причају, а много раде.

У име Општине Обреновац, донаторима су се захвалили представници локалне самоуправе. Укупна вредност пројекта обнове наше школе која постоји још од 1824. године износи 87 хиљада евра

Фотографије са свечаности можете погледати у галерији