У Првој обреновачкој основној школи данас је одржано општинско такмичење Шта знаш о саобраћају" свих обреновачких основаца. Такмичење се одржава по правилима из Правилника Ауто мото савеза Србије, у циљу подстицања саобраћајног образовања и васпитања деце основношколског узраста у функцији усвајања правила и вештина безбедног понашања у саобраћају.

Олга Миросвљевић, члан Већа ГО Обреновац задужена за образовање, рекла је да оваква такмичења помажу да се повеће безбедност деце у саобраћају.

- На такмичењу нису учествовала само деца из школе у Дражевцу. Учесници су показали изузетно знање о понашању и основним појмовима саобраћаја, тако да се надам да ће то моћи да примене у свакодневном животу - казала је Олга Миросављевић.

Зоран Матић, наставник техничког и инфроматичког образовања и организатор такмичења, рекао је да је такмичење протекло у најбољем реду.

- На овом такмичењу се такмичи по 8 ученика из сваке школе. Такмичење обухвата теоријски и практични део, с тим што теоријски део подразумева тестирање познавања саобраћајних прописа. То изгледа као полагање тестова за возачку дозволу, а други део је полигон. Деца су сваке године све боља и боља и штета је што не могу сви да буду победници  - казао је Матић.

64 ученика било је разврстано у четири категорије:
- прва група - девојчице до тринаест година старости,
- друга група - дечаци до тринаест година старости,
- трећа група - девојчице старије од тринаест година и
- четврта група - дечаци старији од тринаест година.


Покровитељ такмичења је Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац, а за учеснике такмичења који су постиги најбоље појединачне резултате у свакој од наведених категорија обезбеђене су награде, и то: бицикл за првопласираног такмичара, кацига за другопласираног такмичара и ранац за трећепласираног такмичара.

Пласман:

Категорија Ц дечаци

1. Марко Томић - ОШ 14. октобар'' Барич
2. Огњен Галић - ОШ 14. октобар'' Барич
3. Лука Матић - ОШ Јефимија''

Категорија Ц девојчице

1. Емилија Софронијевић - ОШ 14. октобар'' Барич
2. Јелисавета Станојевић - Прва обреновачка основна школа
3. Бојана Комленски - ОШ Живојин Перић'' Стублине

Категорија Б девојчице

1. Сандра Кукољ - ОШ 14. октобар'' Барич
2. Кристина Пантелић - Прва обреновачка основна школа
3. Марија Илић - ОШ Живојин Перић'' Стублине

Категорија Б дечаци

1. Немања Томовић - ОШ 14. октобар'' Барич
2. Бранко Благојевић - ОШ Јефимија''
3. Матеја Зелић - ОШ Јефимија''




Preuzeto sa sajta Gradske opštine Obrenovac