25.маја 2013 године у Новом Саду је одржано финале прве регионалне Олимпијаде из руског језика .Олимпијаду је организово Руски центар фонда „Руски мир“ при гимназији“ Ј. Ј. Змај“ из Нoвог Сада и компанија НИС у оквиру пројекта „ЕНЕРГИЈА ЗНАЊА“ под покровитељством Министарства просвете , Министарства омладине и спорта , у сарадњи са Славистичким друштвом Србије . Финале је одржано у просторијама компаније НИС у Новом Саду.

У првом квалификационом делу Олимпијаде је учествовало 490 ученика из 78 основних и средњих школа школа из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

У финалном делу такмичења које је одржано у пословном центру НИС-а учествовало је 80 такмичара из преко 60 школа. Ученици су се такмичили у четири категорије.

Ученице "Прве обреновачке основне школе" Ивана Стевановић VIII1 и Данијела Драгутиновић VII3,које је припремала Весна Лежаић, професор руског језика, су се такмичиле у финалу и постигле изванредне резултате.

ДАНИЈЕЛА ДРАГУТИНОВИЋ је освојила треће место у IV категорији Данијела је у својој категорији била најмлађи такмичар. Такмичила се са ученицима средњих школа и филолошке гимназије .

ИВАНА СТЕВАНОВИЋ је освојила четврто место I категорији Данијела и Ивана су освојиле десетодневни боравак у НИС Кампу у Бечићим, а њихова професорка Весна Лежаић је позвана да учествује у раду НИС Кампа као професор–ментор и предавач.

Фотографије можете погледати овде.