Боравак ученица наше школе Данијеле Драгутиновић и Иване Стевановић њихове професорке Весне Лежаић у НИС КАМПУ у Бечићима од 10.08.до 19.08.2013 у Републици Црној Гори.

У оквиру пројекта "ЕНЕРГИЈА ЗНАЊА" одржан је први НИС камп који је окупио 100 најталентованијих младих људи из региона. Најуспешнији ученици и такмичари I регионалне НИС Олимпијаде из руског језика као и најбољи такмичари српске математичке и физичке Олимпијаде, одржаних маја 2013. године у Новом Саду, стипендисти Министарства омладине и спорта, Фонда за младе таленте учествовали су у раду кампа.

Млади олимпијци су били смештени у хотелу Бечићи који заузима централно место на плажи Бечићи и удаљен је од Будве 4km, окружен зеленилом и спортским теренима на којима су младим олимпијцима организоване разноврсне спортске активности.

Током боравка у кампу ученици су имали прилику да стекну нова знања и унапреде своје вештине кроз свакодневно похађање предавања и радионица на Академији знања у Будви. О едукацији и безбедности најталентованијих младих русиста су се бринули њихови ментори : Чедомир Кешељ - професор руског језика у О.Ш. "Ђорђе Натошевић" у Новом Саду, Весна Лежаић - професор руског језика у Првој обреновачкој основној школи у Обреновцу, Славица Калиманчевић – професор руског језика у Економској школи "Слободан Мицић" у Аранђеловцу и Оливера Војиновић - професор руског језика у Алексиначкој гимназији.

Веома занимљива предавања су одржали и гости предавачи са Филолошког факултета у Београду: Мира Адамовић и мр Драгана Керкез, Филозофског факултета у Новон Саду : мр Александар Шево и мр Мелина Панаотовић. Конверзацијске вежбе је држала гошћа из Москве Ирина Пављученкова –професор руског језика

Млади олимпијци су један дан провели у крстарењу по Бококоторском заливу, и једно после подне у обиласку познатог будванског хотела "Сплендид".

Фотографије можете погледати овде.