У суботу, 24. децембра наша школа ће бити врло активна.

Током дана биће организован семинар који је школа организовала добивши средства у пројекту ДИЛС-унапређене услуге на локалном нивоу а све уз помоћ Министарства просвете и науке, Владе Републике Србије уз зајам Светске банке.

Семинар је за све учеснике бесплатан, обавезан је и носи назив ''Алтернативни поступци и рециклирани материјали у настави ликовне културе'' а добија се 8 сати професионалног усавршавања колега Прве обреновачке основне школе и других школа учесница.Семинар овог типа ће помоћи колегама да на неки нови начин сагледају могућност коришћења различитих материјала у сврху едукације и разноврснијих радионица за своје ученике а поготово и укључивање деце са посебним потребама у цео тај процес што је и главни циљ нашег пројекта.Семинар почиње у 9 и трајаће до 17 часова.

Исти дан ће у Спортско-културном центру Обреновац од 13 часова бити додељени новогодишњи пакетићи за децу без родитељског старања а који су прикупљени од свих школа па и Прве обреновачке основне школе.

Ученици млађих разреда наше школе ће на тој свечаности сем са поклонима, учествовати и са пригодном представом коју су припремили за ту акцију и новогодишње празнике.