У школској 2011/2012. години чланови  ученичке задруге су били активни као ранијих година jeр се и ове године одвијало доста активности у којима су учествовали.

Ове године чланови ученичке задруге укључили су се у програм ДИЛС -у рад задруге укључени су  ученици са посебним потребама, направљена је и сарадња са члановима ученичког парламента па су заједно организоване неке активности и изложбе у школи.

Чланови ликовног погона су били најактивнији. У оквиру ликовног погона израђивали смо разноврсне честитке, које можемо користити у разним приликама а посебно су веома атрактивне за Нову годину.  

У оквиру Дечје недеље у сарадњи са Дечјим савезом организована је продајна изложба радова ученика нижих разреда. У просторијама школе организована је продаја честитки поводом Нове године у сарадњи са члановима ученичког парламента. За ту прилику је урађен велики број разноврсних честитки, а посебно су биле интересантне честитке које су радили ученици нижих разреда свих могућих облика и величина.

У овој школској години  није организована  продаја уџбеника, јер већину уџбеника ученици добијају бесплатно а при куповини збирки и радних свесака прошле школске године било је доста проблема и пуно кашњења испоруке  што није зависило од нас. Донета је одлука да ученици добију списак уџбеника који треба да купе,  а и књижаре у Обреновцу ће такође добити тај списак, једино ће се преко ученичке задруге набавити уџбеници за енглески језик чији је издавач English Book. Као и ранијих година организована је продаја  школског прибора, школских часописа као и разне додатне литературе за ученике и наставнике. 

У овој школској години остварен је  скроман приход који  је омогућио само набавку материјала за рад.

Екипа школе је учествовала на такмичењу орача одржаном у  Слатини код Чачка. Ученик Стефан Павловић освојио је друго место на тесту.

У Српском Милетићу општина Оџаци одржана је смотра ученичких задруга Србије. Наша ученичка задруга се представила изложбом својих радова и практичним радом. Задругу су на Смотри представљали ученици Ивана Стевановић, Исидор Којић и Ђорђе Петровић, као и директор Бранко Белић, помоћник директора Александра Нешковић и наставници математике Сања Чолић(руководилац Ученичке задруге) и техничког и информатичког образовања Зоран Матић. На смотри смо добили признање за практичан рад и признање за постављену изложбу.

Чланови ученичке задруге били су укључени у све акције сакупљања секундарних сировина организованих у школи. Сакупљали смо стари папир и укључили смо се у акцију сакупљања електронског отпада и очувања животне средине а све то у оквиру акције Зелена јабука.

Педагошки руководилац Ученичке задруге је члан скупштине  Савеза ученичких задруга Србије и активно је учествовао у раду Савеза и ове године.

Педагошки руководилац ученичке задруге
Сања Чолић